Rij veilig met medicijnen

kijk op www.rijveiligmetmedicijnen.nl voor meer informatie.  

Lees meer

20 Jarig Jubileum Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid

  Op woensdag 4 september 2019 hebben we het 20 jarig jubileum van het NIV gevierd. Het was een geweldige dag waar we enorm van hebben genoten. Het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid is in 1999 opgericht door Carsten van Weelden en Gerard Mouw. Huidig directeur en eigenaar Carsten van Weelden had een feestelijk dag georganiseerd… Meer lezen »

Lees meer

Nieuwe vacature docent / instructeur

In verband met grote drukte zijn wij bij het NIV op zoek naar een Docent / instructeur code 95 & rijvaardigheid. kijk bij de Vacatures voor de inhoud van de functie met aantrekkelijke voorwaarden, meer weten belt u ons dan en vraag naar André Kleijer.

Lees meer

Samenwerking ProRail – met toeters en bellen!

ProRail is al jaren bevoegd om te rijden met optische- en geluidssignalen bij bepaalde incidenten op het spoor. Het is voor ProRail belangrijk dat chauffeurs zo goed mogelijk zijn opgeleid. Daarom is een nieuwe samenwerking opgestart met het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV). ProRail met toeters en bellen naar incidenten toe Je kent het gebruik… Meer lezen »

Lees meer

Trekkerchauffeurs rijden veiliger!

Komend voorjaar gaan zo’n 250 jonge trekkerchauffeurs en bestuurders van andere landbouwvoertuigen uit de provincie Utrecht op cursus. In twee dagen worden ze op kosten van de provincie Utrecht getraind om veiliger met landbouwvoertuigen op de openbare weg te rijden. Klik hier voor het filmpje van RTV-Utrecht. Het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV) verzorgt de trainingen, waarbij verkeersveiligheid… Meer lezen »

Lees meer

Wij zijn de Drivers Academy voor het SelectiePunt!

SelectiePunt heeft vanuit haar logistieke detachering dagelijks veel bezorgers op de weg voor haar opdrachtgevers. Deze chauffeurs maken met hun lading in korte tijd veel start-, invoeg-, stop- en parkeerbewegingen. Hoe vakkundiger zij dit doen, hoe hoger hun veiligheids- en milieubijdrage aan het totale Nederlandse verkeersbeeld. Een positief imago dat direct afstraalt op de uiteindelijke… Meer lezen »

Lees meer

Rijvaardigheidstraining voor studenten Automotive College

De 3e-jaars studenten van het Automotive College Management, Sales en Aftersales (MSA) waren afgelopen week te gast bij het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid te Barneveld (NIV). De studenten hebben geweldige kennis en nieuwe ervaringen opgedaan voor hun rijvaardigheid. De training bestond uit een theoriedeel en een praktijkdeel. In het theoriegedeelte werd gesproken over de meest… Meer lezen »

Lees meer

Automobilisten 10 procent van de tijd afgeleid, truckers vaker

Automobilisten letten 10 procent van hun rijtijd niet op de weg, stelt de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) na een Europees onderzoek. Vrachtwagenchauffeurs zijn nog veel vaker afgeleid: 20 procent van de tijd dat ze rijden. De SWOV heeft twee jaar lang onderzoek gedaan naar het rijgedrag van automobilisten, vrachtwagenchauffeurs en scooterrijders in zes Europese… Meer lezen »

Lees meer

Offensief voor veilig verkeer

Offensief voor veilig verkeer, wij roepen het al jaren! Een zeer grote en niet eerder vertoonde alliantie van maar liefst 32 organisaties roept de politiek op om van verkeersveiligheid een nationale prioriteit te maken. Alleen zo kan het stijgende aantal doden per jaar in het verkeer een halt worden toegeroepen. Volgens de meest recente cijfers… Meer lezen »

Lees meer

Carsten wint de Andrew Hale-beurs!

Het congres van de NVVK (Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde) is een tweejaarlijks terugkomend congres voor alle veiligheidskundigen in Nederland. Wij hebben op deze beurs een aantal workshops geven en waren aanwezig met een stand op de informatiemarkt. Aan het eind van de beurs werd de Andrew Hale-beurs uitgereikt aan de beste spreker van dit congres. Groot… Meer lezen »

Lees meer

65-plussers vaker en langer op de weg

Meer 65-plussers bezitten een auto en gaan daarmee vaker de weg op. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2005 waren er nog 408 auto’s per duizend 65-plussers. In 2015 waren dat 521 auto’s. En met die auto’s wordt meer gereden. In 2005 werd er bijna 8,5 miljard kilometer… Meer lezen »

Lees meer

Schultz: spreek oudere automobilist aan op gevaarlijk rijgedrag

Minister Schultz roept mensen op om oudere automobilisten in hun omgeving erop aan te spreken, als ze geestelijk achteruit gaan. “Als je vader of moeder, of iemand anders in je omgeving, gevaarlijk rijgedrag vertoont, dan is het heel goed om dat te zeggen”, aldus Schultz. De minister steunt de oproep van een vader in het AD, die… Meer lezen »

Lees meer

Vernieuwd trainingsaanbod!

Een van de nieuw ontwikkelde trainingen van het NIV is de training OGS, Optische Geluidssignalen. Deze training is bedoeld voor alle organisaties die toestemming hebben om optische geluidssignalen te gebruiken tijdens het rijden. Ons doel is om de chauffeur uiteindelijk geheel zelfstandig, in alle voorkomende situaties en omstandigheden zich veilig als voorrangsvoertuigbestuurder door het verkeer kunnen bewegen. Klik… Meer lezen »

Lees meer

Opleiding en nascholing chauffeurs op de schop

De opleiding en nascholing van professionele autobus- en vrachtautochauffeurs moet worden aangescherpt en verbeterd. De chauffeurs moeten zich bewuster worden van de gevaren in het verkeer, op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en er moet meer aandacht komen voor zuinig rijden. Dat stelt de Europese Commissie, die nieuwe richtlijnen heeft gepresenteerd. Concrete aanpassingen van de rijexamens laten… Meer lezen »

Lees meer

2toDrive is 11 november 2016 wettelijk vastgesteld

Zeventienjarigen kunnen voortaan een autorijbewijs behalen. Dit heeft het kabinet vandaag besloten. Rijschoolland ging er al vanuit dat 2toDrive zou blijven, maar vandaag is besloten dat het wettelijk wordt vastgelegd. Het experiment 2toDrive blijkt een groot success. Steeds meer jongeren van zeventien jaar hebben een autorijbewijs, meldt de Telegraaf. Inmiddels zijn ruim 170.000 zeventienjarigen geslaagd… Meer lezen »

Lees meer

Het aantal ongevallen stijgt met het aantal ouderen

Al tijden stijgt het aantal verkeersslachtoffers in Nederland. Oudere weggebruikers hebben hier een belangrijk aandeel in. Maatregelen zijn nodig om deze steeds groter wordende groep veilig deel te laten nemen aan het verkeer. Verhoogd risico De grote fysieke kwetsbaarheid heeft volgens de SWOV tot gevolg dat ouderen een relatief hoog overlijdensrisico hebben in het verkeer…. Meer lezen »

Lees meer