MVO staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Een bedrijf dat maatschappelijk verantwoord onderneemt, maakt bij iedere bedrijfsbeslissing een afweging tussen de verschillende maatschappelijke en economische effecten hiervan. Elke bedrijfsbeslissing heeft immers invloed op de belanghebbenden van een bedrijf. Dat kunnen medewerkers of klanten zijn, maar bijvoorbeeld ook omwonenden, leveranciers, investeerders en ook ‘de maatschappij’ in algemene zin.

MVO gaat niet alleen over het verduurzamen van de bestaande bedrijfsactiviteiten. Veel bedrijven gaan een stap verder en richten zich op nieuwe markten en businessmodellen gericht op winst voor mens, maatschappij en milieu.

‘Het Nieuwe Rijden’ en ‘Elektrisch rijden’ zijn hier uitermate geschikt voor en dragen bij aan vermindering van de CO2-uitstoot. Direct gerelateerd daaraan zorgt het voor een verminderd gebruik van fossiele brandstoffen. Vanuit dit besparingsoogpunt wordt “Het Nieuwe Rijden” ondersteund door de Ministeries van Verkeer en Waterstaat, VROM en Economische Zaken.

Bekijk alle MVO opleidingen

Waarom NIV?

NIV helpt op weg: dankzij trainingen zorgen we ervoor dat uw personeel veilig en geoefend de weg op kan. Het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV) is sinds 1999 een erkend opleidingsinstituut. Jaarlijks profiteren zo’n 10.000 cursisten van de kennis van het NIV. Elke opleiding is voor ons maatwerk, al het maatwerk wordt ontwikkeld en verzorgd door experts. Experts die de uitdaging zien u te herkennen in de opleiding. U kiest voor het NIV als u gaat voor een servicegerichte en betrouwbare opleider die ontzorgt. Lees meer

Populaire opleidingen

Elektrisch rijden

Duur: 8 uur Meer informatie »

Het Nieuwe Rijden

Duur: 8 uur Meer informatie »