• CCV erkend
  • Landelijk opererend
  • Professionele opleidingen

Nederlands instituut voor verkeersveiligheid

Dankzij trainingen helpt het NIV u op weg

Ook In 2016 organiseert het NIV (Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid) in Meppel gratis rijvaardigheidstrainingen voor chauffeurs van bestelauto’s uit Drenthe en Groningen. Wilt u uw rijvaardigheid of die van uw medewerkers testen en verbeteren? U krijgt nu gratis de mogelijkheid.

Waarom een training?
De provincies Drenthe en Groningen, EVO (ondernemersvereniging voor vervoer en logistiek), TLN (Transport en Logistiek Nederland) en de politie willen de verkeersveiligheid van bestelverkeer in deze provincies bevorderen. Daarvoor hebben zij het NIV gevraagd rijvaardigheidstrainingen te organiseren. Daarnaast geven zij voorlichting en zijn er extra politiecontroles.

Relatief veel ongelukken met bestelverkeer
Bestelauto’s zijn helaas vaak betrokken bij ongelukken: bij 15 procent van de ongelukken met dodelijke afloop in Nederland is een vrachtwagen of bestelauto betrokken. De gevolgen van een ongeluk met een bestelauto zijn ingrijpend. Bij een ongeluk met een bestelauto heeft een slachtoffer twee keer zoveel kans om te overlijden dan bij een aanrijding met een personenauto. Ongelukken met bestelverkeer worden niet alleen door de chauffeur veroorzaakt, maar gebeuren ook doordat andere weggebruikers te weinig rekening houden met de specifieke kenmerken van bestelverkeer.

Een gratis training!
Aan de training zijn geen kosten verbonden. Wel betekent het dat u tijd moet investeren. De training vindt namelijk overdag plaats. Voorwaarde is dat de deelnemers met de eigen bestelauto de training afleggen.

Wat krijgt u er voor terug?
Door de training leren chauffeurs op een goede en veilige manier om te gaan met de bestelauto. Door veilig rijgedrag vermindert de kans op ongevallen en schade aanzienlijk. Dat voorkomt verkeersslachtoffers maar zorgt er ook voor dat uw medewerkers minder betrokken raken bij een ongeval met alle bijkomende nare gevolgen van dien. Bovendien gaat uw chauffeur rustiger en dus zuiniger rijden. En dat is mooi meegenomen.

Het programma
– De dag begint met een theorieles over ongevalsoorzaken, invloed van weersomstandigheden, hoe om te gaan met afleiding, de gevolgen van massa en snelheid, reactietijd / remweg en verkeersinzicht.
– Daarna is er een praktijkles over spiegelafstelling, zit– en stuurhouding en een noodstop op stroef wegdek, noodstop op glad wegdek en bermsimulatie.
– Na een geheel verzorgde lunch begint u eerst weer met een theorieles over onder  meer de bandencontrole en Het Nieuwe Rijden.
– Daarna gaat u weer de baan op voor een les over banden, bochten, uitwijken en afstand houden.

De deelnemers ontvangen een certificaat.

Wilt u een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid en wilt u (uw personeel) veilig en duurzaam (leren) rijden?
Grijp nu uw kans en doe mee aan deze (nu gratis) training!

Opgave
Geef u op bij het NIV via planning@niv.nu, of tel. (0342) 42 43 57.

« Terug naar het overzicht