• CCV erkend
  • Landelijk opererend
  • Professionele opleidingen

Nederlands instituut voor verkeersveiligheid

Dankzij trainingen helpt het NIV u op weg

Komend voorjaar gaan zo’n 250 jonge trekkerchauffeurs en bestuurders van andere landbouwvoertuigen uit de provincie Utrecht op cursus. In twee dagen worden ze op kosten van de provincie Utrecht getraind om veiliger met landbouwvoertuigen op de openbare weg te rijden. Klik hier voor het filmpje van RTV-Utrecht. Het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV) verzorgt de trainingen, waarbij verkeersveiligheid in relatie tot kwetsbare fietsers centraal staat.

Steeds bredere voertuigen

Landbouwvoertuigen worden steeds breder. Daardoor neemt de kans op ongevallen toe. Door de toegenomen specialisatie in de landbouwsector leggen de veelal jonge bestuurders van landbouwvoertuigen steeds grotere afstanden af. De training bestaat uit twee dagen waarbij theorie en praktijk nauw verweven zijn. Tijdens de training is er onder andere aandacht voor anticiperen en vooruitkijken in het verkeer, snelheid en omgang met andere weggebruikers. Er is veel belangstelling voor deze training. De 250 beschikbare plaatsen in 2018 zijn dan ook al vrijwel volledig bezet. In 2019 is er weer ruimte voor nieuwe cursisten uit de provincie Utrecht. Zij kunnen zich aanmelden per e-mail bij het NIV via info@niv.nu.

Kosten voor de provincie

De trainingen zijn bestemd voor werknemers en eigenaren van loonbedrijven en agrarische bedrijven in de provincie Utrecht. Ook wordt de training aangeboden aan studenten van agrarische opleidingen. De provincie neemt de kosten van de trainingen voor haar rekening omdat dit een onderdeel is van het beleid om het aantal verkeerslachtoffers te laten dalen. De eerste trainingen vinden in het eerste kwartaal van 2018 plaats omdat dit een relatief rustige periode is voor de landbouwsector.

Bron: www.provincie-utrecht.nl

Klik hier voor een soortgelijk artikel, van WNL.

« Terug naar het overzicht