• CCV erkend
  • Landelijk opererend
  • Professionele opleidingen

Nederlands instituut voor verkeersveiligheid

Dankzij trainingen helpt het NIV u op weg

Donderdag 3 december jl. werden er bij de Rivierweg in Capelle aan den IJssel acties gehouden met betrekking tot de verkeersveiligheid. Er werden fietslampjes uitgedeeld, er was een auto-ongevalsimulator en er werden remproeven gehouden. De gevaren van de dode hoek konden ervaren worden door zelf in de cabine van een vrachtwagen plaats te nemen. Kinderen van basisschool de Bouwsteen kregen uitgebreid uitleg. Ze mochten helaas niet in de auto-ongevalsimulator, omdat je daarvoor in het bezit van een rijbewijs moest zijn.

Terwijl er in Capelle aan den IJssel acties werden gehouden met betrekking tot verkeersveiligheid, werd er op 23 november jl. bij de Rotterdamse Markthal gezocht naar de beste chauffeur van Rotterdam.

De gemeente heeft het duel voor bestuurders uitgeschreven om Rotterdammers bewust te maken van hun rijgedrag. ,,Bumperklevers, automobilisten die doorrijden bij een zebra, gas geven om nog nét door oranje te rijden. Het is asociaal verkeersgedrag dat gevaarlijke verkeerssituaties veroorzaakt in de stad. In Rotterdam willen we dit asociale gedrag aanpakken en goed verkeersgedrag stimuleren.”

Voor de Markthal waren er ook oversteeklessen, een alcohol-simulatieparcours, e-biketrainingen, ogen- en orentests, een fietsendief in actie en ongevallensimulatietests.

« Terug naar het overzicht