• CCV erkend
  • Landelijk opererend
  • Professionele opleidingen

Nederlands instituut voor verkeersveiligheid

Dankzij trainingen helpt het NIV u op weg

Verscentrum Nederland is op maandag 9 november jl. gestart met de training: “Het Nieuwe Rijden” voor haar chauffeurs. Het bedrijf toont hiermee aan dat er binnen haar organisatie activiteiten worden uitgevoerd, die bijdragen aan meer veiligheid en duurzaamheid in het verkeer.

Wat houdt “Het Nieuwe Rijden” eigenlijk in? Dat is ontspannen achter het stuur zitten, veiliger rijden, flink besparen op de brandstofkosten én bijdragen aan een beter milieu.

Brandstofbesparing
Het brandstofverbruik wordt in belangrijke mate bepaald door de manier waarop men als chauffeur met de vrachtauto rijdt. Door de techniek van “Het Nieuwe Rijden” toe te passen kan tot wel 20% op het brandstofverbruik worden bespaard. De gemiddelde besparing is ongeveer 10%. Dat levert niet alleen financieel voordeel op, maar ook een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en schadelijke stoffen.

Veiliger en prettig
Daarnaast draagt “Het Nieuwe Rijden” bij aan grotere verkeersveiligheid en meer rijcomfort en vermindert het schade en onderhoud aan het voertuig. Een prettige bijkomstigheid voor de chauffeur is het aantal praktijkpunten dat na afloop van de training bijgeschreven wordt voor de nascholing Code 95 bij het CCV.

Positieve reacties
Het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV) uit Barneveld verzorgt deze opleidingen. Adriaan Lodder van het NIV geeft aan dat de reacties van de chauffeurs tot nog toe positief zijn. Hij benadrukt hierbij dat de nieuwe methode, waarbij de chauffeur via e-learning de theorie in zijn eigen tijd kan volgen, erg goed bevalt.

Het NIV hoopt Verscentrum na afloop van het traject een mooie evaluatie te kunnen overhandigen.

Met dank aan de input van: Ed Burggraaf, Logistiek Manager Verscentrum Nederland

vcn_header_hetnieuwerijden
« Terug naar het overzicht