Deze opleiding is voor vrachtwagenchauffeurs, de transportplanner en de wagenparkbeheerder, die uit hoofde van hun functie bekend en vertrouwd moeten zijn met het voertuig en alle mogelijke storingen die daarmee gemoeid zijn.
Na afloop van deze opleiding weet u welk lampje gaat branden bij welke storing, wat u moet doen bij een bepaalde storing en wat u absoluut niet moet doen bij een bepaalde storing.
Welke onderwerpen komen aan bod tijdens de theorie?
Meest voorkomende pechgevallen, veiligheid bij reparatie / stranding, juist melden van storingen, hoe te handelen bij een incident, technische veiligheid voertuig.
Welke onderwerpen komen aan bod tijdens de praktijk
Veiligheid (voertuig en eigen veiligheid), diagnose stellen bij pechgevallen, dagelijkse controle, noodreparaties, vervangen zekeringen, vervangen lampen, storing zoeken in de praktijk, beperking en beheersing van een incident, PBM’s en veiligheid in de cabine.
Hoe lang duurt deze opleiding ?
Deze opleiding duurt effectief 7 uur.
Wat is de CCV-code van deze opleiding ?
U39-1
Hoeveel uur nascholing levert deze opleiding mij op?
Deze opleiding is gecertificeerd voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95) en telt mee voor 7 uur theorie.
Krijg ik een bewijs van deelname?
Na afloop van de opleiding ontvangt de deelnemer een getuigschrift als bewijs van deelname. Dit getuigschrift heeft een geldigheidsduur van 3 jaar.
Wat is de maximale groepsgrootte voor deze opleiding?
De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers.
Waar vindt deze opleiding plaats?
De opleiding kan op onze locatie in Barneveld gevolgd worden of is op een door u aan te geven locatie. Wanneer de opleiding bij u op locatie is, verzoeken wij u te zorgen voor een voertuig waarmee de storingen kunnen worden besproken en behandeld.