Transport & Logistiek

In de sector Transport & Logistiek is de vraag naar goed geschoolde medewerkers altijd actueel. Het is belangrijk dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen, zodat zij goed inzetbaar blijven. SOOB stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige- en toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Dit doet zij door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt.

Subsidie voor branchekwalificerende opleidingen

Wilt u medewerkers opleiden voor een branchekwalificerend certificaat of diploma? Vraag dan subsidie aan bij SOOB Subsidiepunt. De keuze uit opleidingen is breed en varieert van opleidingen voor chauffeurs en logistiek personeel tot opleidingen voor het middenkader. Ook voor medewerkers in de sectoren verticaal transport en verhuizen is er een uitgebreide keuze in opleidingen met subsidie.

Subsidie voor de verplichte nascholing van uw medewerkers

Met subsidie voor themagerelateerde scholing worden voor de sector belangrijke ontwikkelingen gestimuleerd. Elke beroepschauffeur dient in vijf jaar tijd te voldoen aan de eis van de 35 uur nascholing waarvan tenminste één praktijkdag. SOOB stelt in 2015 €100,- subsidie per chauffeur beschikbaar in het kader van één praktijkdag van de verplichte nascholing.

Subsidie aanvragen

Het aanvragen van subsidie kunt u snel en gemakkelijk regelen via SOOB Subsidiepunt. Heeft u nog niet eerder subsidie aangevraagd, dan kunt u zich hier registreren. U ontvangt dan een e-mail met uw persoonlijke login gegevens. Als u als werkgever of opleider SOOB-subsidie wilt aanvragen voor een opleiding voor uw medewerkers, is het belangrijk dat u dit doet voordat de opleiding van start gaat. U kunt uw aanvraag op zijn vroegst 3 maanden voor de startdatum van de opleiding indienen bij SOOB Subsidiepunt. U kunt uiterlijk tot op de startdatum van de opleiding een aanvraag indienen. Na de startdatum of na afloop van de opleiding is het niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen.

De handleiding kunt u hier downloaden.

Technisch Installatiebedrijf

OTIB is het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf. De technische installatiebranche is met ruim 10.000 werkgevers en bijna 130.000 werknemers één van de grootste branches van Nederland. OTIB ondersteunt werkgevers en werknemers uit de branche bij het (verder) ontwikkelen van hun kennis en vakmanschap. Ook wil OTIB jong en oud kennis laten maken met de branche.

Missie en visie
Om deze missie waar te maken heeft OTIB een visie voor de lange termijn ontwikkeld met de volgende kernelementen:

  • Kennis ontwikkelen, managen en delen
  • Borgen van de kennisinfrastructuur
  • Goed en aantrekkelijk beroepsonderwijs.
  • Instroom bevorderen en borging van voldoende praktijkleerplaatsen.
  • Werknemers binden aan de branche.
  • Van en voor de branche

OTIB wordt gefinancierd vanuit de branche en is er dus voor u! Werkgevers en werknemers dragen op grond van de voor de bedrijfstak afgesloten CAO een bepaald bedrag af voor scholing en ontwikkeling. OTIB heeft geen winstdoelstelling en alle bijdragen worden ingezet voor de technische installatiebranche.

Wilt u weten hoe OTIB georganiseerd is? Bekijk dan hoe de organisatie is opgebouwd.

Het laatste nieuws van en over OTIB vindt u onder nieuws.

Wilt u weten hoe u contact met OTIB op kunt nemen of waar u OTIB kunt vinden, kijk dan onder contact.