Wilt u goed inzicht hebben in de rijkwaliteiten van uw chauffeurs of wilt u uw chauffeurs confronteren met hun beperkingen? Ook het in beeld krijgen van ongeval- en schadeoorzaken of door u aan te geven redenen kunnen een aanleiding zijn
voor het volgen van de opleiding ‘Rijvaardigheidsanalyse’. Deze praktijkgerichte opleiding vindt plaats in het eigen voertuig op de openbare weg.
Welke onderwerpen komen aan bod tijdens deze opleiding?
Oogmeting, beslissingsvaardigheden, kijktechnieken, controle voertuig, verkeersinzicht, waarneming, spiegelafstelling, psyche van de chauffeur, anticiperen, zit- en stuurhouding, schadeoorzaken, verkeersgedrag, voertuigbediening, financiële consequenties voor het bedrijf, taal van de weg, voertuigbeheersing en manoeuvreren. Veiligheid en bewustwording staan hierbij centraal.
Hoe lang duurt deze opleiding ?
Deze opleiding duurt effectief 7 uur.
Wat is de CCV-code van deze opleiding ?
W02-1
Hoeveel uur nascholing levert deze opleiding mij op?
Deze opleiding is gecertificeerd voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95) en telt mee voor 7 uur praktijk.
Krijg ik een bewijs van deelname?
U krijgt een certificaat op naam.
Wat is de maximale groepsgrootte voor deze opleiding?
Per voertuig worden er (afhankelijk van het aantal aanwezige zitplaatsen en gordels) 1 of 2 personen per docent getraind. Wij beschikken tevens over een voertuig met 3 zitplaatsen.
Waar vindt deze opleiding plaats?
De opleiding start en eindigt vanaf een door u aan te geven locatie; de vestigingslocatie is gebruikelijk. Dit is mogelijk wanneer uw eigen locatie een aparte ruimte heeft waar de docent en chauffeur ongestoord theorie en nabespreking kunnen houden.
De opleiding vindt grotendeels plaats op de openbare weg.